Wandeling naar de Barbarossahöhle (D)

Wandeling van Bad Frankenhausen naar de Barbarossahöhle : 14,5km : 23 augustus 2021

We wandelen vandaag een stuk van de Kyffhäuserweg tussen Bad Frankenhausen en de Barbarossahöhle en keren daarna via de Lutherweg terug naar het vertrekpunt. We pikken de draad op ter hoogte van het Residenz Hotel, waar we de Schiefe Turm passeren,  en wandelen bergop in de richting van het slagveld van de Slag bij Frankenhausen in 1525. Na enkele honderden meters stel ik vast dat we de verkeerde richting van de Kyffhäuserweg genomen hebben. Maar ik loop niet graag de steile klim terug en merk dat we enkele kilometers verder terug op het juiste pad kunnen geraken door een kleine doorsteek te nemen.

We passeren een monumentje ter ere van Thomas Müntzer, de leider van het Boerenleger tijdens de Slag bij Frankenhausen. Als we het Panoramamuseum, gewijd aan de Slag bij Frankenhausen, voorbij zijn, lopen we een tijdlang door de Obstsortengarten, een verzamelboomgaard met 1700 bomen van 700 verschillende variëteiten. Daarna draaien we het bos in en na 500m vinden we het pad dat ons terug op de goede weg zet. Dan gaat het op en af door een gemengd bos met af en toe mooie uitzichten over de omgeving.

Na 9,5km bereiken we de Barbarossahöhle, waar we nog net de tijd hebben voor een Thüringer Bratwurst vooraleer we de grot ingaan onder begeleiding van een gids. De grot is leuk om zien en de uitleg uitgebreid, maar niet spectaculair.

Na een uurtje vatten we de terugtocht aan. We nemen de Lutherweg terug naar Bad Frankenhausen, die loopt door een vallei grotendeels langs de Kleine Wipper. Na 14,5km zijn we weer thuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven