Citytrip Rome

City Trip Rome : 4 – 7 April 2022

Nu de coronaregels weer wat verder afgezwakt zijn, kunnen we deze citytrip, die al 2 jaar werd uitgesteld, eindelijk maken. Tegen de avond zijn we in de stad, waar we logeren in de Borgo Pio, een wijk

Borgo Pio

gelegen tussen Vaticaanstad en de Engelenburcht. We hebben nog de tijd om een bezoek te brengen aan het St.Pietersplein in de schemering.

Voor onze tweede dag hebben we een fietstocht gepland door het oude Rome. Die tocht vertrekt aan de andere kant van het centrum en we krijgen de ‘goede’ raad om de bus te nemen; zo zien we ook nog eens wat. Helaas blijft de bus maar rondjes draaien door het centrum, maar we komen nooit dichter dan 2km bij onze bestemming. Na drie kwartier rondjes rijden, springen we uit de bus en nemen een taxi die ons in enkel minuten bij onze bestemming brengt. Daarmee zijn we wel een half uur te laat, maar een vriendelijke

Trevi Fontein

medewerker doet ons in enkele minuten aanpikken bij de groep. Het wordt een aangename ervaring om met de e-bike de voornaamste bezienswaardigheden van de stad te leren kennen in het gezelschap van onze Vlaamse gids. Gedurende deze 4 uur durende trip zien we o.a. de Trevi Fontein, de Spaanse Trappen, het Pantheon, de Piazza Navona, enz. (www.topbikerental.com)

Dan vlug iets eten, want om 15u00 worden we verwacht aan het Vaticaans Museum. Hier kunnen we de wachtrijen overslaan want we hebben online tickets gekocht. In enkele uren tijd kunnen we een aantal meesterwerken uit de kunstgeschiedenis bewonderen: de Laocoöngroep, de Sixtijnse Kapel, enz.

Campo dei Fiori

De derde dag vertrekken we richting Colosseum. Met de taxi, natuurlijk. Wegens restauratiewerken duurt het even voordat we de ingang gevonden hebben, maar dan kunnen we dit 2.000 jaar oude meesterwerk bewonderen. Vandaar gaat het naar de Palatijn, één van de zeven heuvels van Rome. Vandaar af hebben we een prachtig zicht over het Forum Romanum. En hier eindigt dan het georganiseerde deel van onze citytrip. We hebben nu nog één volledige dag om door Rome te slenteren en een aantal plaatsen te bezoeken die we nog gemist hadden. De Campo dei Fiori, die er nu wat uitgeregend bij ligt, de Piazza Navona, waar nu heel wat minder bezoekers zijn.

St.Pietersbasiliek: Pietà

De St.Pietersbasiliek hebben we al wel een paar keer van buiten gezien, maar nu hebben we de tijd om een halfuurtje aan te schuiven; hier geen skip the line mogelijk. Het is al de derde keer dat ik Rome bezoek, maar het blijft toch nog altijd impressionant: de Pietà van Michelangelo, de Sint Andreas van Duquesnoy, de koepel, het baldakijn van Bernini, enz. En daarna lekker eten in de Trattoria Mole Adriana.

Op onze laatste dag gaan we nog enkele iconische plekken opzoeken. Eerst naar de Spaanse Trappen en de Piazza del Popolo, we slenteren door enkele winkelstraten, snuisteren in de Anglo-American Bookshop en brengen een bezoek aan het graf van St.Jan Berchmans in de kerk van St.Ignatius van Loyola (de Jezuietenkerk van Rome). Vervolgens passeren we langs het Pantheon en aperitieven op de Piazza Navona (weeral). Dan wordt het tijd om terug te keren richting hotel. In de buurt eten we een pizza en dan naar Fiumicino. Arrivederci Roma!

Tiber
Scroll naar boven