10. Store Mosse National Park, Zweden

Plan Store Mosse

10. Store Mosse National Park, Zweden : 12km : 10 Juli 2022

We zijn op rondreis in Zuid Zweden en op  onze reisweg vinden we het Store Mosse National Park. Het is het grootste heidegebied ten zuiden van Lapland.

Een tapijt van bosbessenstruiken

We vertrekken vanaf het Naturum, het informatiecentrum van het park met het uitzicht van een turfschuur. We besluiten het 12km lange wandelpad  Kävsjön Runt te nemen dat rondom het Kävsjön meer loopt. We wandelen door een naaldbos waarvan de grond bedekt is met bosbessen; en niet zomaar een struikje links en rechts zoals in onze bossen, maar werkelijk de ondergrond is volledig bedekt met deze lekkernij. Uiteraard doen we er ons grondig aan te goed.

Kävsjön meer

Na enkele kilometers komen we bij de eerste uitkijktoren. Van hieruit hebben we een prachtig uitzicht over het meer. Met onze verrekijker zoeken we de omgeving af naar vogels of ander gedierte. We nemen aan dat het er wel zal zijn, maar wij zien alleen in de verte een aantal kraanvogels en enkele reigers. De verdere wandeling gaat deels over knuppelpaadjes, die gezien het droge seizoen niet echt nodig zijn nu. Als we ongeveer halfweg zijn staan we op de tweede uitkijktoren aan de andere kant van het meer. Ook hier is niet veel meer te zien dan enkele eenden. Dan gaan we verder door een heuvelend gebied, door een heidegebied en een (droog) moeras. Om uiteindelijk terug het Naturum en de parking te bereiken.

Scroll naar boven