GR 20 Corsica

GR20 Corsica : Inleiding

Noord Corsica

Centraal Corsica

Zuid Corsica

Heenreis : 2 juli 2010

 

Na een perfect verlopen trein- en vliegreis bevinden we ons om 15u30 in de namiddag van 2 juli op het asfalt buiten de kleine luchthaven van Calvi. In de verte zien we de eerste bergen van het Corsicaanse binnenland . Deze morgen vroeg hebben we thuis de deur achter ons dicht gedaan rond 7u00 en nu staan we al in de zon te wachten op een taxi. Er vertrekken geen bussen van Calvi airport, dus is iedereen verplicht een taxi te nemen. We zijn op weg naar het dorp Calenzana om daar morgen te beginnen aan onze tocht over de befaamde GR 20.


We zullen daar zeker niet de enigen zijn. Op de bagageband in de luchthaven hebben we verschillende rugzakken voorbij zien glijden die de onze niet waren. Naast ons staat een groepje Zweden, die ook van plan zijn de befaamde trektocht te gaan doen.
Na een uur is het onze beurt en voor een 30 tal Euro’s brengt de chauffeur ons om 16u45 tot iets voor Calenzana waar de gîte zich bevindt. We verkennen nog even de omgeving en begeven ons dan naar het dorp om wat eten te kopen voor de volgende dagen en een restaurant te zoeken waar we kunnen eten vanavond. In de plaatselijke Spar kopen we wat kaas en tomaten en iets verder kunnen we bij het binnenkomen van het dorp in de Bar du GR 20 nog net het einde zien van de voetbalmatch tussen Nederland en Brazilië in het kader van het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid Afrika.
We trekken verder het dorp in en bewonderen de Eglise St. Blaise met zijn typisch Corsicaanse campanile. In het restaurant-pizzeria ‘Prince Pierre’ bestellen we enkele pizza’s (een absolute aanrader) . Helemaal voldaan zijn we om 20u terug bij de gîte en merken dat het tentendorp intussen al heel wat groter geworden is. Van een zuid-noord wandelaar, die net aangekomen is, krijgen we nog een verontrustend verhaal te horen van een ‘staking’ in de eerste refuge. Men heeft daar blijkbaar de vorige avond geen maaltijd voor de trekkers gemaakt ; de reden waarom blijft ons onduidelijk. Daar moeten we morgen toch iets voor voorzien. Na een korte uitstap naar het sanitaire blok , kruipen we om 21u45 als de zon ondergaat in onze slaapzakken.

 

Scroll naar boven