8. Petra Jordanië

Petra, Jordanië : 30 April 2019 : 12km

Klein Petra is de kleine uitgave van het grote Petra en ligt op enkele kilometers van de grote broer. We bezoeken eerst deze site, die gelijkaardige, maar minder spectaculaire gebouwen omvat die ook uit de rotsen zijn uitgehouwen.

Daarna vertrekken we te voet en het is alsof we Petra gaan bezoeken via de achterdeur. Deze weg naar Petra is interessant omdat je een aantal prachtige landschappen te zien krijgt,  je zo goed als geen toeristen tegen komt en je zonder een lastige klim tot bij het Klooster komt, waar het minder druk is. Het wandelpad is evenwel niet aangeduid, dus dient het aanbeveling de tocht te doen met een gids. Het eerste deel is vlak; het tweede deel is lichtjes bergop.

Het pad begint links van de ingang van Klein Petra. Onderweg zien we bedoeïenententen, dromedarissen en geiten. Na 1 km komen we bij het neolithisch dorpje Beidha. Daarna gaat het enkele kilometers min of meer vlak tot we bij de ingang van de site van Petra komen. Die ingang bestaat uit een houten gebouwtje waar een bedoeïen ons een stempel geeft. Daarna begint het meer heuvelachtige gedeelte. Wat verder komen we bij een tent waar een bedoeïenen vrouw ons thee en souvenirs verkoopt en waar we weer genieten van een prachtig uitzicht. Onderweg ontmoeten we een agama sinaita of Sinai agama (of paarse agama), een soort hagedis.

Het is al half 2 als we het Klooster bereiken. Het is er al redelijk druk en op een terrasje eten we onze picknick met een citroen-munt drankje. We hangen nog wat rond voor foto’s en genieten van het zicht op het Klooster.

Daarna begint de afdaling naar beneden, die langs allerlei verkoopstalletjes leidt. Na 800 treden komen we in de benedenstad van Petra. We lopen door de hoofdstraat langs de ruïnes die we later zullen bezoeken met een mooi uitzicht op de koningsgraven. Vooraleer we de Siq ingaan, bewonderen we nog even de Schatkamer. In Wadi Mousa bezoeken we het prachtige museum, vooraleer we gaan aperitieven in het Petra Palace Hotel.

 

Scroll naar boven