Kroatie 3

Nationaal Park Krka

25 Augustus 2022

Het Nationaal Park Krka ligt halfweg tussen Zadar en Split en is 109km² groot. Ook hier een kolkende rivier, talrijke watervallen, schilderachtige molens en een klooster op een eilandje (zoals in Plitvice).

Skradin

We vinden een parking aan de ingang van het dorp Skradin en wandelen door de hoofdstraat tot bij het gloednieuwe, moderne gebouw van het informatiecentrum. Daar kopen we tickets voor de boot die ons over de rivier brengt tot de watervallen van Skradinski Buk.

Skradinski Buk

Over een breedte van 800m, met een hoogteverschil van 45m stort de rivier zich naar beneden. Een prachtig pad leidt via een aantal bruggen langs de watervallen naar enkele uitzichtpunten. Langs het wandelpad staan een paar gerestaureerde traditionele gebouwen, zoals een molen, een weefatelier, een smidse en een papelletje. Ook lopen we langs de imposante ruïnes van een voormalige waterkrachtcentrale. Net zoals in de 2 andere parken werden ook hier opnames gemaakt voor de Winnetou films van Karl May in de zestiger jaren.

Ook vandaag is het weer warm, maar onder de bomen is het goed toeven. We besluiten om rechtsomkeer te maken en een pannenkoek te eten. Dan is het weer even aanschuiven om te boot te nemen terug naar Skradin. daarna rijden we verder zuidwaarts richting Split.

Scroll naar boven